راهنمای سفر سنندج | شهر خلاق موسیقی

3

رشته‌کوه‌های زاگرس در دامنه پهناور خود، دومین شهر کردنشین ایران یعنی سنندج را در آغوش گرفته‌اند. مردم سنندج با زندگی در کنار کوه‌ها با روحیه صبر و استقامت بزرگ شده‌اند؛ اما قلب پاک و دست بخشنده‌ای دارند که از چشمه‌های جوشان زاگرس و آبیدر کم نمی‌آورد. طبیعت حیرت‌انگیز با آب‌وهوای معتدل و تاریخی غنی از فرهنگ‌ها و یادگاری‌های ارشمند فقط بخشی از دیدنی‌هایی است که در سفر به سنندج منتظر شما هستند. با من همراه باشید تا با نکات حرفه‌ای سنندج‌گردی در قالب کامل‌ترین راهنمای سفر سنندج آشنا شوید.

فهرست مطالب

سنندج کجاست؟ | چقدر تا سنندج فاصله دارم؟

سنندج کجاست

سنندج مرکز کردستان، در غرب ایران قرار گرفته است. شهر سنندج را از سمت غرب، کوه‌ آبیدر، از سمت شمال، کوه شیخ معروف و از سمت جنوب، کوه سراج الدین محاصره کرده ‌است. این شهر به دلیل قرارگرفتن در بین این کوه‌ها به‌صورت طبیعی شبیه به قلعه یا دژی محافظت‌شده است؛ به همین دلیل هم در گذشته به این شهر سنه‌دژ می‌گفتندفاصله سنندج تا تهران 512 کیلومتر است. این شهر بیست‌وسومین شهر بزرگ ایران و دومین شهر کردنشین از لحاظ جمعیت است.

سنندج تا اردبیل517 کیلومتر زمینی
سنندج تا اصفهان678 کیلومتر زمینی | 45 دقیقه با پرواز
سنندج تا اهواز646 کیلومتر زمینی
سنندج تا بوشهر1050 کیلومتر زمینی
سنندج تا تبریز444 کیلومتر زمینی
سنندج تا تهران486 کیلومتر زمینی | 1 ساعت و 5 دقیقه با پرواز
سنندج تا شیراز1078 کیلومتر زمینی | 1 ساعت و 11 دقیقه با پرواز
سنندج تا قشم1635 کیلومتر زمینی
سنندج تا قم445 کیلومتر زمینی
سنندج تا کرمان1289 کیلومتر زمینی
سنندج تا کیش1650 کیلومتر زمینی| حدود 2 ساعت با پرواز
سنندج تا گرگان869 کیلومتر زمینی
سنندج تا مشهد1361 کیلومتر زمینی | 1 ساعت و 10دقیقه با پرواز
سنندج تا همدان174 کیلومتر زمینی
سنندج تا یزد939 کیلومتر زمینی

مسیرهای دسترسی به سنندج

برای رسیدن به سنندج، راه‌های مختلفی پیش روی شماست. از پرواز این شهر گرفته تا اتوبوس و ماشین شخصی که در ادامه هر کدام را برایتان توضیح داده‌ایم.

سفر هوایی به سنندج

سفر به سنندج از مسیر هوایی

ایرلاین‌های آسمان، قشم ایر و ایران ایر از شرکت‌‌های هواپیمایی هستند که بلیط هواپیما سنندج را ارائه می‌کنند. بیشتر این پروازها هم از مبدأ تهران هستند که انصافاً پروازهایی متنوع و در کلاس‌های پروازی گوناگون و خدمات مطلوبند. کوتاهی مسیر و صرفه‌جویی در زمان و راحتی کار باعث می‌شود که اکثر مسافران این روش را برای سفر به سنندج انتخاب کنند. 

سفر به سنندج از مسیر زمینی

ما معمولاً برای بررسی مسیرهای زمینی رسیدن به هر شهری، سه گزینه ماشین شخصی، اتوبوس و قطار را بررسی می‌کنیم. در ادامه با ما باشید تا اطلاعات بیشتری از این سه روش در اختیارتان بگذاریم.

مسیر زمینی به سنندج

سفر به سنندج با ماشین شخصی

بگذارید برای صحبت درباره سفر به سنندج با ماشین شخصی از مسیر زمینی تهران تا سنندج برایتان بگوییم. از آنجایی که مسیر زمینی از شهرهای زیبا و دیدنی زیادی می‌گذرد، در این روش هرجا که دوست داشتید می‌توانید توقف کنید و از تماشای منظره‌های اطراف لذت ببرید.

مسیر زمینی سفر به سنندج

بهترین و کوتاه‌ترین مسیر از تهران به سنندج ۴۹۰ کیلومتر یعنی ۵.۵ ساعت طول می‌کشد. در این مسیر باید از تهران پشت فرمان بنشینید و به ترتیب از شهرهای رباط‌کریم، نوبران و همدان عبور کنید تا سرانجام به سنندج برسید.

نکته: شمایی که با ماشین شخصی به سفر می‌روید، بی‌شک بهتر از ما می‌دانید که حادثه هرگز خبر نمی‌کند و لازم است برای تجهیز ماشین و تمدید بیمه آن اقدام کنید. در روزهای سرد و بارانی سال هم لازم است برف‌پاک‌کن و ترمز ماشین، درست کار کنند. از سویی در روزهای سرد سال هم لازم است زنجیرچرخ همراهتان باشد تا در پیچ‌وخم‌های جاده و یخ‌بندان شهر دچار سانحه نشوید.

سفر به سنندج با قطار

سفر به سنندج با قطار و ایستگاه قطار سنندج

از آنجایی که سنندج در مسیری کوهستانی و با دسترسی سخت قرار دارد، احداث خط ریل برای آن کاری بسیار دشوار بود؛ به همین دلیل هم این شهر تا سال ۱۴۰۲ چیزی به نام ایستگاه راه آهن نداشت و عملاً سفر با قطار به این شهر نشدنی بود. از آبان سال ۱۴۰۲ ایستگاه قطار این شهر با اولین سفر به سوی تهران، افتتاح شد.

این روزها (تا مرداد ۱۴۰۳) فقط دو روز در هفته می‌توان از تهران و همدان به سنندج سفر کرد. مزیت سفر با قطار این است که می‌توانید در طول مسیر به معنای واقعی کلمه استراحت کنید یا به‌راحتی دراز بکشید. قیمت بلیط قطار سنندج با بلیط اتوبوس، تفاوت چندانی ندارد و این گزینه برای خانواده‌هایی که کودک یا سالمند همراه خود دارند،‌ نسبت به اتوبوس راحت‌تر است.

نکته: ایستگاه راه آهن سنندج تا مرکز شهر مقداری فاصله دارد. این موضوع را در زمان‌بندی برای سوار یا پیاده‌شدن از قطار در نظر بگیرید.

سفر به سنندج با اتوبوس

مسیر دسترسی سنندج با اتوبوس

شما می‌توانید از اکثر شهرهای ایران به مقصد سنندج را با اتوبوس بروید. خرید بلیط اتوبوس سنندج هم ارزان‌تر از سایر وسایل است و هم زحمت رانندگی در این مسیر را از روی دوستان برمی‌دارد. استفاده از اتوبوس برای خانواده‌ها یا جمع‌هایی که ماشین شخصی ندارند هم نسبت به هواپیما، بسیار مقرون‌به‌صرفه است.

آب و هوای سنندج | توی چمدانم چه چیزهایی باشد؟

آب و هوای سنندج در تابستان

سنندج در منطقه‌ای کوهستانی، در رشته کوه زاگرس قرار دارد. آب‌وهوای این شهر سرد و نیمه‌خشک است. متوسط دمای سنندج در بهار بین ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد و در تابستان بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد است. علاوه‌بر این در ماه‌های اولیه بهار، بارش باران میهمان پربرکت این شهر است؛ تا جایی که طبیعت خوش‌آب‌وهوای سنندج زیباتر و سرسبزتر از همیشه می‌شود.

آب و هوای سنندج در زمستان

میانگین دما در پاییز برای سنندج ۱۰/۴ و در زمستان ۱/۶ درجه سانتی‌گراد است؛ پس کمتر کسی این دو فصل سرد را برای سفر به سنندج انتخاب می‌کند و درنتیجه سنندج در خلوت‌ترین حالت خودش قرار می‌گیرد.

از اواسط اسفند تا اواسط فروردینبین 3- تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد
از اواسط فروردین تا اواسط اردیبهشتبین 1 تا ۲۹ درجه سانتی‌گراد
از اواسط اردیبهشت تا اواسط تیربین 5 تا 40 درجه سانتی‌گراد
ار اواسط تیر تا اواسط شهریوربین 14 تا 40 درجه سانتی‌گراد
از اواسط شهریور تا اواسط آبانبین 8 تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد
از اواسط آبان تا اواسط دیبین 4- تا 16 درجه سانتی‌گراد
از اواسط دی تا اواسط اسفندبین 6- تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد

بهترین زمان سفر به سنندج | چه وقت از سال سفر بیشتر خوش می‌گذرد؟

بهترین زمان سفر به سنندج

شهر سنندج به‌خاطر قرار گرفتن در سایه‌سار کوهستان‌های زاگرس و آبیدر، آب‌وهوایی سرد و نیمه‌خشک و تا حدی مرطوب دارد؛ به همین خاطر بهار و تابستان با هوایی معتدل و مطبوع، بهترین زمان سفر به سنندج است. از آنجایی که بیشتر مردم دوست دارند تعطیلات تابستان را به سفر و گشت‌وگذار در شهرهای سردسیر بگذرانند، سنندج هم در فهرست مقصدهای محبوبشان قرار می‌گیرد.

بهترین زمان سفر به سنندج

همه می‌دانیم که شهرهای شمالی ایران با وجود شرجی هوا در تابستان، مسافران بیشتری در این فصل دارند؛ درحالی‌که اگر بدانند سنندج آب‌وهوای مطبوع‌تر و راحت‌تری دارد، مقصد سفرشان را به سنندج تغییر می‌دهند.

بهترین زمان سفر به سنندج با قیمت مناسب

بهترین زمان سفر به سنندج با قیمت مناسب

سنندج به‌خاطر قرار گرفتن در دامنه کوهستان‌های مرتفع، به داشتن زمستان‌های سرد معروف است، تا جایی که دمای هوا طی ماه دی تا اسفند به حد چشمگیری کاهش پیدا می‌کند و سوز و بوران را به همراه می‌آورد. هتل‌داران و شرکت‌های مسافرتی که می‌خواهند دل مسافران را به دست بیاورند و مجابشان کنند تا پاییز و زمستان به سنندج بیایند، قیمت بلیط و اقامت در روزهای سرد سال را ارزا‌ن‌تر از دیگر روزها در نظر می‌گیرند.

بهترین زمان سفر به سنندج با قیمت مناسب

اگر قدم‌زدن زیر بارش باران یا بازدید از جاهای دیدنی سنندج در آب‌وهوای سرد و برفی را دوست دارید، سفر به سنندج در فصل پاییز و زمستان گزینه ایدئالی برای شماست. به‌طور کلی سنندج را نمی‌توان شهری پرباران نامید؛ اما زمستان‌های سنندج یخبندان است و البته به جاذبه‌های این شهر می‌افزاید.

طبیعت سنندج | کوهستانی و پر قله

طبیعت سنندج

استان کردستان با داشتن کوه‌های پوشیده از برف هزارچشمه، دشت‌های پهناور و سرسبزی مثل دشت دهگلان و رودخانه‌ای جوشان و پربرکت مثل رود قشلاق از قشنگ‌ترین دیدنی‌های ایران است. با گرم‌شدن هوا، برف‌های کوهستان‌ها آب می‌شوند و جان تازه‌ای به چشمه‌ها، جنگل‌ها و آبشارهای منطقه می‌بخشد.

طبیعت سنندج

سردسیر بودن منطقه کردستان باعث شده تا رفت‌وآمدها به این استان کم شود؛ درنتیجه منظره‌های طبیعی بکر و پاک، مثل روز اول آفرینششان باقی مانده‌اند. با سفر به سنندج فرصت دارید جاذبه‌های طبیعی این شهر را بدون اینکه محدودیتی در بازدید از آن‌ها داشته باشید، تماشا کنید و از گردش و تفریح در آن‌ها لذت ببرید.

تاریخچه سنندج

تاریخچه سنندج

تا ۹ قرن پیش از میلاد مسیح یعنی در دوران پادشادهی مادها، منطقه‌ای که سنندج امروزی در آن قرار دارد را با نام پارسوآ می‌شناختند؛ اما نام سنندج امروزی از دو بخش «سنه» و «دژ» تشکیل شده که به معنای قلعه‌ای در دامنه کوه است. سنگ بنای اولیه شهر سنندج امروزی در دوران حکومت صفوی‌ها گذاشته شد. در سال 1046 ق، در زمان حکومت شاه صفی و به دستور او، سلیمان خان اردلان مأموریت یافت تا در منطقه‌ای به نام «سنه» شهری بنا کند.

تاریخچه سنندج

دلیل دستور حاکم برای ساختن شهر این بود که منطقه سنندج از مدت‌ها پیش برای حکومت از لحاظ سیاسی و نظامی اهمیت داشت. علاوه‌بر این مردمان زیادی سال‌ها قبل‌تر در این ناحیه زندگی می‌کردند؛ اما اولین نشانه از شهرنشینی به همین دوره صفویان مربوط می‌شود. در آن سال، سلیمان خان اردلان سازه‌های این شهر را روی تپه‌ای در جوار روستایی به نام سنه ایجاد کرد؛ به این ترتیب اسم شهری به نام سنندج هم به نقشه ایران اضافه شد.

غذاهای محلی سنندج

سنندج هم مثل همه شهر‌های ایران، غذاهای محلی خاص و خوشمزه‌ای دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • شلکینه بیشتر در جمع‌های بزرگ خانوادگی و همه فصل‌های سال به‌خصوص فصل بهار طبخ می‌شود. این غذا بسیار مقوی بوده و به‌طور خاصی روی وسیله‌ای به نام ساج پخته می‌شود.
  • برویشین به چند صورت برویشین و برویشین ترش رواج دارد. این دو تفاوت اندکی با هم دارند. در برویشین ترش از زردآلو استفاده می‌شود.
  • در بسیاری از فرهنگ‌های ایرانی، با رویش اولین دندان‌های کودک شیرخوارشان، کار‌های خاصی مطابق با رسوم خود انجام می‌دهند. در سنندج باید آشی به نام آش دانه کولانه پخته شود؛ ولی بعضی از خانواده‌ها مطابق با سلیقه غذایی خود گاهی این آش را در فصل‌های سرد سال نیز طبخ می‌کنند.
  • به دلیل قرارگیری شهر سنندج در منطقه‌ای کوهستانی، مردم این شهر دسترسی آسانی به انواع سبزی‌ها و قارچ کوهی دارند و این مواد در طبخ غذا‌های این ناحیه بسیار کاربرد دارد. برای مثال یکی از غذا‌هایی که با استفاده از ریواس‌های کوهی درست می‌شود خورش ریواس است.
  • بستنی از خوراکی‌های محبوب و پر طرفدار این سنندج است. به دلیل فراوانی تعداد بستنی‌فروشی‌های این شهر، رقابت کیفیتی در این صنعت ایجاد شده است که حاصل آن کیفیت بسیار عالی، تنوع و طعم بی‌نظیر بستنی‌های این شهر است.

جاهای دیدنی سنندج | پیوند طبیعت و تاریخ

بهترین زمان سفر به شهر زیبای سنندج

جاهای دیدنی سنندج از نظر وجود آثار تاریخی فراوان از دوره‌های صفویه و قاجاریه باعث شده است تا این شهر از لحاظ بافت معماری سنتی بسیار غنی باشد.

  • پارک جنگلی آبیدر

پارک جنگلی آبیدر

پارک جنگلی آبیدر در میان کوه‌های آبیدر بزرگ و کوچک واقع شده و از زیباترین جاهای دیدنی سنندج با چشم‌‌اندازی دل‌نواز و تماشایی است. از بلندای پارک آبیدر، نقطه‌به‌نقطه شهر سنندج پیداست. آبیدر یا آب دره به‌معنی جایی است که آب فراوان از آن تراوش می‌کند. علت نا‌‌م‌گذاری این پارک به این دلیل است که چشمه‌هایی زیرزمینی پرآبی در این منطقه وجود دارد.

پارک جنگلی آبیدر سنندج

امکانات تفریحی و استراحتگاه‌های متنوعی از کوهپایه تا دامنه و حتی قله کوه آبیدر برای گردشگران در نظر گرفته شده است. مثلاً در مسیر پیاده‌روی از کوهپایه تا دامنه، دیدن درخت‌کاری‌ها، چمن‌های سرسبز و درختان کاج، سرو و اقاقیا سرحالتان می‌آورد. به وسط‌های کوه آبیدر که رسیدید، رستوران، پارک کودک و چای‌خانه‌ را می‌بینید که می‌توانید در آن نفسی تازه کنید.

پارک جنگلی آبیدر

دور و اطراف پارک جنگلی آبیدر، جاذبه‌های گردشگری دیگری مثل پارک امیریه، پارک امانیه، پارک کودک، چشمه کانی شفا، کانی بانتا، کانی ماماتکه، کوچک قرآن، چشمه خضر زنده (خیرزنه)و… هم ساخته‌اند تا هر گردشگری مثل شما نهایت استفاده را از آن‌ها ببرد. در کنار همه این پارک‌ها و چشمه‌ها آلاچیق‌هایی قرار دارد تا خانواده‌ها در آن ساعت‌ها استراحت کنند و همزمان که گل می‌گویند و می‌شنوند از چشم‌انداز اطراف لذت ببرند.

هزینه بازدیدرایگان
زمان بازدید24ساعته
آدرسسنندج، انتهای خیابان آبیدر، دامنه کوه آبیدر

  • سینمای روباز سنندج

سینمای روباز سنندج

گفتیم که پارک جنگلی آبیدر بزرگ‌ترین پارک و تفرجگاه شهر سنندج است و بزرگ‌ترین سینمای روبار خاورمیانه را در خودش جای داده است. نام‌های دیگر این مجموعه، سینمای روباز آبیدر و سینمای روباز مجموعه امیریه است. این سینما در سال ۱۳۸۴ به بهره‌داری رسید و پرده‌ای با ابعاد ۲۵ در ۱۲ متر دارد. حوزه هنری کردستان هر شب ساعت ۲۱ فیلمی را در این سینما بر روی پرده می‌برد. همچنین مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۸ در این سینما به نمایش در آمده است.

هزینه بازدیدرایگان
زمان بازدید24ساعته
آدرسسنندج، مجموعه تفریحی آبیدر، پارک امیریه

  • مسجد جامع سنندج

مسجد جامع سنندج

در سنندج بیشتر از ۱۴۰ مسجد وجود دارد تا جایی که به این شهر، شهر مساجد هم می‌گویند. از جمله محبوب‌ترین مساجد شهر سنندج، مسجد جامع سنندج یا مسجد دارالاحسان است. این مسجد که قدمتش به دوره قاجار می‌رسد در سال 1228 هجری قمری و به دستور امان الله خان در این شهر بنا شد. معماری برجسته این بنا، نقطه تمایز آن است. در تزیین نماهای این مسجد از آجر لعاب‌دار، آجر بدون لعاب، چوب، کاشی و سنگ‌های رنگارنگ استفاده شده است.

مسجد جامع سنندج

ایوان شرقی مسجد جامع سنندج از یک کتیبه سنگی مرمر نگهداری می‌کند که در آن کتیبه، قصاید میرزا فتح‌الله خرم کردستانی و سال ساخت کتیبه (۱۲۲۷ هجری) حک شده است. اگر به دیواره‌های مسجد هم نگاهی بیندازید اشعار شاعرانی مثل میرزا صادق اصفهانی، مجدالممالک و جوهری را خواهید دید. این اشعار همگی در وصف جمال و شکوه معماری مسجد جامع سنندج است.

هزینه بازدیدرایگان
زمان بازدید24ساعته
آدرسسنندج، ضلع شمالی خيابان امام

  • بازار سنندج

بازار تاریخی سنندج

بازار سنندج جزئی از بنا‌‌های اولیه ساخته‌شده به دستور سلیمان خان اردلان در سال 1046 هجری قمری است. نقشه این بازار تا سال‌های طولانی به‌صورت یکپارچه و مستطیل بود. در زمان پهلوی اول و با شروع اصلاحات و توسعه‌های ساختمانی و در پی عملیات خیابان‌کشی در این شهر، این بازار به دو قسمت تقسیم شد. از آن زمان به بعد بخش شمالی این بازار به نام بازار سنندج و بخش جنوبی آن به بازار آصف مشهور شد.

بازار تاریخی سنندج

این بازار همچنان در تمامی این سال‌ها به فعالیت خود ادامه می‌دهد و همچنان مثل روز اول پررونق است. مردم سنندج از شهرها و روستاهای اطراف به بازار سنندج می‌آیند و از حجره‌ها، دالان‌ها و راسته‌های مختلف این بازار سراغ کالایی را می‌گیرند که مدت‌ها برای خریدش برنامه ریخته‌اند. بازار سنندج جزو بازارهای سرپوشیده این شهر است. اگر آجرها و خشت‌های گلی گوشه و کنار ساختمان این بازار را ببینید متوجه قدمت و ارزش تاریخی این بازار می‌شوید.

هزینه بازدیدرایگان
زمان بازدیدهمه‌روزه از ساعت ۸ صبح تا ۷ شب
آدرسسنندج، دو طرف خیابان انقلاب

  • خانه کرد (عمارت آصف)

عمارت آصف وزیری در سنندج

خانه کرد (عمارت آصف) یکی از اشرافی‌ترین و پهناور‌ترین عمارت‌های شهر سنندج است که آوازه زیبایی‌های معماری آن در همه جا پیچیده است. این عمارت بدون شک یکی از جذاب‌ترین‌های این شهر برای گردشگران است. تماشای تلألو نور آفتاب از میان شاخ و برگ درختان تنومند حیاط مرکزی این عمارت و گوش‌سپردن به نوای بی‌نظیر آب جاری در سراسر حیاط آرامشی وصف‌ناشدنی را برای شما به ارمغان می‌آورد.

عمارت آصف وزیری سنندج

زمان شروع ساخت این عمارت دوران صفویه و تکمیل و اتمام آن در عصر قاجاریه بوده است. این عمارت در سال ۱۳۸۲ به موزه مردم‌شناسی سنندج تغییر کاربری داد. غرفه‌های موزه شامل بخش‌هایی مثل غرفه زندگی شهری، مکتب‌خانه، قلاب‌بافی، زیورآلات، مشاغل و فنون، بخش اسناد و عکس‌های تاریخی و… است. اگر از علاقه‌مندان آثار تاریخی و معماری هستید، این خانه ذوقتان را سیراب می‌کند.

آدرسسنندج، ضلع شمالی خیابان امام خمینی، تقاطع خیابان شهید فرح
هزینه بازدیدبرای هر نفر ۴,۰۰۰ تومان (سال ۱۴۰۲)
زمان بازدیدهمه‌روزه به غیر از جمعه‌ها از ساعت ۹:۰۰ تا ۱۲:۳۰ و ۱۵:۳۰ تا ۱۸:۳۰
شماره تماس08733170501

  • موزه سنندج

موزه سنندج

یکی دیگر از عمارت‌های زیبای سنندج، عمارت ملا لطف‌الله شیخ‌الاسلام است. این عمارت که در دوره قاجار ساخته شده و قدمتش به ۱۵۰ سال پیش می‌رسد، به دست ملا لطف‌الله شیخ‌الاسلام، از علمای بنام اهل‌سنت ساخته شد. مثل همه خانه‌هایی که با معماری ایرانی-اسلامی سراغ دارید، عمارت ملا لطف‌الله سنندجی هم از دو بخش اندرونی (برای اعضای خانه) و بیرونی (برای میهمانان) تشکیل شده است.

موزه سنندج

پنجره‌ها با شیشه‌های رنگی، اروسی‌های شکیل و چشم‌نواز، اتاق‌های تزیین‌شده با نماهای زیبا و حیاط دلباز از دیدنی‌های عمارت ملا لطف‌الله است که هوش از سرتان می‌برد. موزه سنندج در بخش بیرونی این عمارت قرار دارد. در این موزه آثار بسیار خاص و زیبایی از ادوار تاریخی مختلف وجود دارد. اگر به دیدن آثار بسیار زیبا و قدیمی علاقه دارید، حتماً به این مکان مراجعه کنید.

هزینه بازدیدبرای هر نفر ۴,۰۰۰ تومان (سال ۱۴۰۲)
زمان بازدیدهمه‌روزه به غیر از جمعه‌ها از ساعت ۹:۰۰ تا ۱۲:۳۰ و ۱۵:۳۰ تا ۱۸:۳۰
شماره تماس08733177744
آدرس سنندج، بلوار کردستان، حبیبی، بن بست موزه

  • عمارت و چهارباغ خسروآباد

عمارت خسروآباد سنندج

در ایران تعداد زیادی چهارباغ وجود دارد و چهارباغ خسروآباد سنندج، یکی از آن‌هاست. این عمارت در ضلع شمالی بازار سنندج قرار دارد و تا قبل از دوره قاجاریه مسکونی نبوده‌ است؛ اما در این دوران تغییر کاربری داده و تبدیل به منطقه مسکونی شده است. درواقع ویژگی عمارت چهارباغ سنندج و عمارت‌های مشابهش، قرار گرفتن بنای اصلی ساختمان مسکونی در میان باغی بزرگ است.

عمارت خسروآباد سنندج

این عمارت سال‌ها پیش متعلق به خاندان اردلان بود که سال‌های طولانی در آن حکومت می‌کردند. اگر بخواهید از معماری این بنا بدانید، عمارت خسروآباد تحت تأثیر معماری شهر اصفهان در دوران زندیه و قاجاریه است. متأسفانه بخش‌های زیادی از عمارت خسروآباد به مرور زمان از بین رفته است؛ با این حال هنوز هم شکوه و زیبایی این عمارت پابرجاست.

هزینه بازدیدرایگان
زمان بازدیدهمه‌روزه از ساعت 9 صبح تا 5 عصر
شماره تماس08733321524
آدرسسنندج، بلوار خسروآباد

  • عمارت وکیل

عمارت وکیل الملک سنندج

عمارت وکیل بسیار وسیع است و 3 حیاط و در هر حیاط یک عمارت دارد. در زیرزمین عمارت وکیل دو حمام نیز قرار دارد که یکی در داخل و خصوصی و دیگری در بیرون و حمامی عمومی است. این عمارت در دو مرحله ساخته و تکمیل شده است. بخش اصلی عمارت در زمان زندیه و بخش‌های دیگر آن در عصر قاجاریه ساخته شده است.

عمارت وکیل الملک سنندج

از ویژگی‌های معماری این عمارت می‌توان به آجرکاری‌های زیبا، اروسی‌های بی‌نظیر و پرنقش‌ونگار اشاره کرد. در حیاط مرکزی این عمارت، سقف شیروانی با طرح زیبا و خاص کلاه فرنگی قرار گرفته است. به باور تاریخ‌شناسان عمارت وکیل‌‌الملک متعلق به خانواده وکیل‌الملک بوده و حمام وکیل‌ هم فقط برای استفاده شخصی این خانواده ساخته شده است.

هزینه بازدیدرایگان
زمان بازدیدهمه‌روزه از ساعت 9 صبح تا 5 عصر
آدرسسنندج، خیابان کشاورز

  • عمارت مشیر دیوان

عمارت مشیر دیوان سنندج

عمارت مشیر دیوان سنندج به دستور میرزا یوسف مشیر دیوان در زمان قاجاریه ساخته شد. این عمارت دارای هفت حیاط است که هر کدام از این حیاط‌ها آب‌نماهای زیبا و منحصر‌به‌فردی دارند. این عمارت زیبا‌ترین ایوان با سقف شیروانی طرح کلاه فرنگی را در این منطقه دارد که چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند. تزئینات به‌کاررفته در این بنا شامل اُروسی‌های کاربندی، گچ‌بری و تزیینات آجری است.

هزینه بازدیدرایگان
زمان بازدیدهمه‌روزه از ساعت 8 صبح تا 1 بعدازظهر
آدرسسنندج، خیابان شهدا (فرح)، محله‌ قدیمی سرتپوله

  • حمام خان

حمام خان سنندج

حمام خان که در ضلع شمالی بازار قدیمی سنندج قرار دارد، در سال 1220 هجری قمری و به دستور امان‌الله خان اردلان، حاکم وقت بنا شد. این حمام بزرگ‌ترین حمام باقی‌مانده از آن دوران در این شهر است. تزئینات آهک‌بری که در داخل و نمای بیرون این حمام استفاده شده است بسیار زیبا و بی‌نظیر هستند و جلوه خاصی به این سازه داده‌اند.

حمام خان سنندج

برای مثال برای تزیین سقف حمام خان از ترکیب نقش چهار طاووس و نقوش ترکیبی انسان و پرنده استفاده شده است. دیوارها و کناربندی‌های سقف گنبد هم با با نقش‌های اسلیمی و گل و بته و بلبل تزیین شده‌اند. وقتی مجموعه این زیبایی‌ها و نقش‌های پررمزوراز را تماشا می‌کنید از خودتان می‌پرسید حقیقتاً مردم چطور دل از نظاره این طرح و نگاره‌ها می‌کندند و به شست‌شو مشغول می‌شدند؟

رستوران سنتی خان سنندج

حمام خان سنندج امروز به رستوران سنتی خان تغییر کاربری داده است؛ به این ترتیب شما با رفتن به این جاذبه یک تیر و دو نشان می‌زنید و هم از یک شاهکار معماری بازدید خواهید کرد و هم دلی از عزا در می‌آورید.

هزینه بازدیدرایگان
زمان بازدید24ساعته
آدرسسنندج، مجموعه تفریحی آبیدر، پارک امیریه

  • امامزاده هاجره خاتون

امامزاده هاجره خاتون سنندج

هاجره خاتون بر طبق روایات خواهر حضرت امام رضا (ع) هستند و در مسیر مسافرت در کردستان بر اثر بیماری از دنیا رفتند. مقبره ایشان در محله سرتپوله قرار دارد. مجاور این مقبره مسجد و آرامگاه تعدادی از مشایخ بزرگ سنندج نیز قرار گرفته است.

هزینه بازدیدرایگان
زمان بازدید24ساعته
آدرس سنندج، خیابان صلاح الدین ایوبی

  • امامزاده پیر عمر

امامزاده پیر عمر سنندج

بقعه امامزاده پیر عمر در سال 1046هجری قمری ساخته شده است. ایشان را فرزند حضرت علی (ع) می‌دانند. معماری این مکان نیز همانند سایر بناهای این دوره از تزئینات گچ‌بری، اُروسی و آجر کاری‌های زیبا برخوردار ست.

هزینه بازدیدرایگان
زمان بازدید24ساعته
آدرسسنندج، خیابان امام، کوچه امامزاده پیرعمر

  • امامزاده پیر محمد

امامزاده پیر محمد سنندج

بقعه امامزاده پیر محمد بر بالای تپه توس نوذر و در کنار قبرستان باستانی این شهر قرار دارد. نام این امامزاده، محمد بن یحیی معروف به پیر محمد است.

هزینه بازدیدرایگان
زمان بازدید24ساعته
آدرسسنندج، میدان نبوت

  • قرآن نگل

قرآن نگل در سنندج

در روستایی باستانی به نام نگل در جاده سنندج به سمت مریوان، قرآنی خطی وجود دارد که مردم اعتقاد خاصی به آن دارند. گفته می‌شود این قرآن یکی از چهار قرآنی است که در زمان خلیفه سوم مکتوب شده و سپس به چهار اقلیم در جهان فرستاده شده است.

روستای نگل سنندج

جلد چرمی، صفحات کاغذی ضخیم که به پوست آهو شباهت دارد، خط کوفی، طلاکاری در قسمتی از شماره آیات و نقش‌های گیاهی، از مشخصات ظاهری این قرآن هستند. با بررسی شیوه خط نگاری و انواع تزئینات آن، احتمالاً این قرآن مربوط به سال‌های پایانی سده چهارم هجری قمری است. این قرآن هم‌اکنون در مسجد روستای نگل نگهداری می‌شود.

هزینه بازدیدرایگان
زمان بازدیدهمه‌روزه از ساعت ۸ صبح تا 7 عصر
آدرسسنندج، روستای نگل، مسجد نگل

پل قشلاق سنندج

پل قشلاق سنندج

پل قشلاق از جاهای دیدنی اطراف سنندج است و در ۳کیلومتری شرق این شهر قرار دارد. قدمت پل قشلاق سنندج به دوران صفویه و زندیه می‌رسد و در آن دوران برای عبور از روی رودخانه قشلاق استان کردستان ساخته شده است. این جاذبه سنندج هم از یادگاری‌های معماری سلیمان خان اردلان است که به طول ۷۸ متر و ارتفاع ۳ متر با شش دهانه وسیع و زیبا روی رودخانه قشلاق جلوه‌گری می‌کند. وقتی از شکوه و عظمت ساخت این پل در دوران صفویه حیرت می‌کنید که بدانید ارتفاع این پل در بالاترین نقطه آن از کف رودخانه به ۶.۴ متر هم می‌رسد.

هزینه بازدیدرایگان
زمان بازدید24ساعته
آدرسکردستان، شرق سنندج، رودخانه قشلاق

فرهنگ و آداب و رسوم سنندج

 تاریخچه و روزگار مردم سنندج مثل تمامی شهرهای ایران، سرشار از خرده‌فرهنگ‌های آیینی یا سنتی و آداب و رسوم جذاب و ماندگار است که با برگزاری آن زندگی‌ روزمره‌شان را شیرین می‌کنند. برای اینکه فرهنگ و باورهای مردم سنندج را بهتر بشناسیم از معرفی اقوام محلی‌اش شروع می‌کنیم.

اقوام محلی سنندج

اقوام محلی سنندج

بیشتر جمعیت سنندج را مردمان کرد با مذهب سنی شافعی و در رتبه‌های بعدی، گروه‌هایی از آشوریان و ارمنی‌ها تشکیل می‌دهند. در گذشته آشوری‌ها و ارمنی‌های بیشتری در این شهر زندگی می‌کردند؛ اما امروزه بیشتر آن‌ها مهاجرت کردند و جمعیت این شهر بیشتر کردها را شامل می‌شود.

زبان مردم سنندج

زبان محلی سنندج

زبان رایج مردم سنندج کردی اردلانی و کردی گورانی است. به گفته زبان‌شناسان زبان کردی از زبان‌های اصیل و بنیادی ایرانی است که ریشه در زبان مادی دارد. زبان کردی گرایش‌ها و گونه‌های متنوعی دارد. برای نمونه می‌توان به گویش‌های سوارانی (در شهرستان‌های سقز، بانه و بخشی از مریوان)، اردلانی (در سنندج، دیواندره، بخش‌هایی از مریوان و کامیاران)، کلهری (در مناطقی از شرق استان کردستان مانند قروه و بیجار) و هورامی (در مناطق اورامان و سرو‌آباد) اشاره کرد.

  • موسیقی سنندج

موسیقی سنندج

یکی از افتخارات سنندج این است که نامش در سال ۱۳۹۸ به‌عنوان شهر خلاق موسیقی در یونسکو ثبت شد. البته این افتخار بی‌دلیل هم نیست. استقبال مردمان هنرمند سنندج از سازهای کوبه‌ای باعث شده است موسیقی یکی از اجزای زندگی هر خانواده‌ای باشد.

موسیقی محلی در سنندج

در این شهر انواع سازهای فولکوریک و عرفانی نیز ساخته می‌شود. علاوه بر همه این‌ها جشنواره موسیقی، سال‌هاست در این شهر برگزار می‌شود و همین موضوع بهانه خوبی برای جذب توریست و گردشگر به این شهر شده است.

لباس محلی سنندج

لباس محلی مردم سنندج

همین اول صحبت بگوییم که پوشش و لباس محلی اهالی کردستان به حدی زیبا و دلربا است که در فهرست زیباترین لباس‌های سنتی جهان قرار گرفته است و حتی توانسته در چند جشنواره بین‌المللی لباس، مقام اول را به دست بیاورد. به لباس سنتی مردان کردی «چوخه رانک» می‌گویند. این لباس از دو بخش نیمه‌تنه ساده پشمی و شلواری به اسم رانک (شلوار کردی معروف) تشکیل شده است.

لباس محلی سنندج

علاوه‌بر این شال بلند راه‌راهی هم به این لباس اضافه می‌شود که گاهی اوقات تا ۱۰ متر طول دارد و در بین کردها با اسم «پشت وین» شناخته می‌شود. نکته جالب در پوشیدن این شال برای مردان سن‌وسال‌دار کرد این است که آن‌ها شال را طوری می‌پوشند که سه گره عمودی روی شال دیده شود. این گره‌ها در فرهنگ کردها نماد باور زرتشتی «پندار نیک، گفتار نیک، رفتار نیک» است.

لباس محلی سنندج

پوشش زنان کردی یک پیراهن بلند رنگی به همراه یک جلیقه تزیین‌شده با سوزن‌دوزی‌های چشم‌نواز است. پیراهن زنان کردی کراس نام دارد و از انواع تور، ساتن، گیپور، مخمل و حریر دوخته می‌شود. زنان کردی شهرهایی مثل بانه، سقز و مهاباد به این ترکیب پوشش، شالی برای بستن به کمر هم اضافه می‌کنند که گاهی برای خانواده‌های ثروتمند این شال با سکه‌های درخشان تزیین می‌شود. سروین هم نام روسری ظریف و تماشایی زنان کردی است.

آداب و رسوم سنندج

آداب و رسوم مردم سنندج

اقوام مختلفی از کردها با لهجه‌ها و سنت‌های گوناگون در سنندج زندگی می‌کنند. هر کدام از این اقوام جشن‌ها و آیین‌های خاص خودشان برای مناسبت‌های مختلف دارند. مراسم و جشن‌هایی که ریشه مذهبی، قومی یا باستانی دارند و از سال‌ها پیش در باور مردم جا گرفته و نسل به نسل ادامه پیدا کرده است. بیایید با چندتا از معروف‌ترین مراسم شهر سنندج آشنا شویم.

چهارشنبه‌سوری

چهارشنبه سوری در سنندج

رسم‌هایی که مردم سنندج برای چهارشنبه‌سوری در نظر می‌گیرند، بیشتر برای دور کردن چشم بد از اهل خانه و آوردن برکت، پاکی و صفا به خانه است. سنت‌‌هایی مثل روشن کردن آتش درون کوزه سفالی، بیرون بردن عروسک بلاگردان از خانه، شکستن کوزه قدیمی آب، دو کردن اسپند، شکستن تخم‌مرغ، شال‌اندازی و قاشق‌زنی، پختن آش و رقص کردی پای آتش از رایج‌ترین مراسم مردم سنندج برای چهارشنبه‌سوری است.

جشن نوروز

جشن نوروز در سنندج

مردم سنندج از روزهای ابتدایی اسفند به استقبال بهار و جشن‌های آن می‌روند. جشن‌های نوروزی در روز آخر اسفند به اوج شادی و شور خودش می‌رسد و با روشن مردن آتش و رقص کردی که به هه‌لپرکی کُردی معروف است، همراه می‌شود. سنندجی‌ها با لباس‌های رنگارنگ و نو در این مراسم حاضر می‌شوند. آن‌ها برای یادبود درگذشته‌ها، سر مزار آن‌ها می‌روند و برایشان خیرات می‌کنند.

جشن نوروز در سنندج

بردن هدیه‌های عیدانه برای تازه‌عروس‌ها، رنگ‌آمیزی تخم‌مرغ‌های پخته با پوست پیاز و رنگ‌های طبیعی، هدیه کردن لباس نو برای خانواده‌های عزادار و تشویق آن‌ها به درآوردن لباس عزا و پختن رشته‌پلو در روز عید از دیگر رسم‌های مردم خوش‌ذوق سنندج برای آغاز سال نو است.

مراسم پیر شالیار

مراسم پیر شالیار در سنندج

مراسم پیر شالیار در سنندج در واقع آیین سالگرد عروسی پیر شالیار با دختر حاکم بخاراست. این مراسم هر سال در روزهای ۱۵ بهمن و ۱۵ اردیبهشت در اورامان مریوان برگزار می‌شود. داستان مراسم پیر شالیار از این قرار است که سال‌ها پیش دختر حاکم بخارا که نه توانایی صحبت‌کردن داشته و نه شنیدن، آوازه جایگاه پیر شالیار نزد خداوند و معجزات او را می‌شنود. قدم در راه می‌گذارد و به سمت اقامتگاه پیر مرادش راهی می‌شود.

مراسم پیر شالیار در سنندج

همین‌طور که در راه می‌رفته گوش‌هایش شنوا می‌شود و وقتی هم که منزل پیر شالیار می‌رسد، قدرت کلامش را به دست می‌آورد. این دختر با پیر شالیار ازدواج می‌کند و حالا مردم سنندج هر سال سالگرد عروسی این دو نفر را به باشکوه‌ترین شکل ممکن جشن می‌گیرند. شب‌نشینی، دف‌زنی، تقدیم قربانی، رقص صوفیانه و دعا خواندن از آداب این مراسم است.

بوکه‌بارانه | عروس باران

بوکه بارانه در سنندج

این مراسم برای درخواست باران از بوکه بارانه (ایزدبانوی آب‌ها) در زمان حشکسالی انجام می‌شود. بوکه بارانه درواقع عروسکی چوبی به شکل صلیب است که با پارچه‌هایی رنگی و شاد پوشیده می‌شود. کودکان در دسته‌هایی ۱۵ تا ۲۰نفره، عروسک بوکه بارانه را در کوچه‌های روستا می‌چرخانند و با هم شعری درباره باران می‌خوانند.

شعر بووکه بارانی: عروس باران آب می‌خواهد، آب را برای غلات می‌خواهد، تخم تازه مرغ را می‌خواهد، سنجاقک دختران دم بخت را می‌خواهد.

خانواده‌ها و همسایه‌ها هم برای بچه‌ها هدیه‌هایی مثل تخم‌مرغ، پول یا گردو می‌برند. یکی از اهالی روستا روی عروسک مقداری آب می‌ریزد و سنجاقک‌هایی به لباس عروسک می‌زند. بچه‌ها محله به محله روستا را می‌‌گردند و از جلوی هر خانه‌ای که عبور کنند، کودکان آن خانه به آن‌ها ملحق می‌شوند.

بوکه بارانه در سنندج

این کاروان سرانجام به مسجد روستا می رسد و در آنجا همه با هم دعای باران می‌خوانند و سر آخر هدایای جمع‌شده را بین خودشان تقسیم می‌کنند. از عروسک بوکه بارانه هم تا بارش باران در مکانی به صورت ایستاده نگهداری می‌شود. این مراسم سال 2014 به‌عنوان میراث ناملموس شهر سنندج در یونسکو ثبت شد.

مراسم عروس باران در سنندج

آیین‌های دیگری هم بین مردم سنندج مشهور و معروف است که می‌توانید درباره آن‌ها بیشتر بخوانید. نامشان را در زیر برایتان می‌آوریم.

  • جشنواره هزار دف؛
  • جشنواره انار اورامان؛
  • جشنواره تئاتر خیابانی مریوان؛
  • جشنواره بازی‌های بومی مریوان؛
  • مراسم سمنوپزان کردستان؛
  • سیزده به در کردستان.

رستوران های سنندج

رستوران های سنندج

در میان رستوران های سنندج چندین رستوران، فست فود و کافه رستوران وجود دارد که برای چشیدن غذاهای مختلف، محل مناسبی هستند. از جمله این‌ها رستوران سنتی خانه کرد، باغ رستوران لیاء و رستوران سید مهدی برای غذاهای سنتی به شما پیشنهاد می‌شود.

رستوران های سنندج

کافه آدان و کافه رستوران ژیهات هم برای صرف غذاهای فست‌فودی و ایتالیایی مناسب است. اگر اعضای خانواده شما سلیقه متفاوتی دارند، می‌توانید به رستوران مانگه شه و سر بزنید. در این رستوران هر دو نوع غذای سنتی و فست فودی سرو می‌شود.

نام رستورانشماره تماسآدرسمحدوده قیمت
رستوران سنتی خان08733127775سنندج، میدان انقلاب، بازار طلافروشانلوکس
رستوران سید مهدی08733153855سنندج، خیابان شهدا، بالاتر از تاناکورا، جنب مرکز تجاری الماسمتوسط
باغ رستوران لیاء09199631254ابتدای جاده سنندج‌همدان، 50 متر بالاتر از پلیس راهمتوسط
رستوران دهکده08733233339سنندج، خیابان کشاورز، خیابان پست، کوچه سجادی ۲متوسط
رستوران و سفره‌خانه آبیدرندارد سنندج، کمربندی آبیدر، باغ ۲۸ دیمتوسط
رستوران جهان‌نما08733164212سنندج، خیابان طالقانی، بین صلاح الدین ایوبی و خیابان امام، روبه‌روی دخانیاتمتوسط
رستوران هفت‌دریا0873238199سنندج، بلوار سید قطب، پایین‌تر از خانه کنتاکیاقتصادی
رستوران مروارید۰۸۷۳۳۲۸۳۲۲۹سنندج، بلوار نمکی، جنب بانک ملی، رستوران مرواریداقتصادی

سوغات سنندج | یادگار سفر

سوغات سنندج

سنندج سوغاتی‌های متنوعی دارد که تعدادی از آن‌ها خوراکی و بعضی دیگر غیرخوراکی هستند. فرش و گلیم سنندج در سطح جهان شناخته شده است و از ویژگی‌های خاص آن، استفاده از خامه طبیعی، رنگ‌های گیاهی، کیفیت عالی و اصالت طرح و نقش است. شهر‌های بیجار و سنندج از مهم‌ترین قطب‌های تولیدی گلیم و قالی، به‌عنوان شاخص‌ترین سوغات سنندج هستند.

محصولات نازک‌کاری چوب مانند شطرنج و تخته نرد هم محبوبیت فراوانی دارند. در موزه مردم شناسی خانه کرد، آثار نازک‌کاری چوب از استاد علی اکبر بهزادیان نگهداری می‌شوند. همچنین به سبب قوی‌بودن صنعت نازک‌کاری چوب و علاقه و محبت مردم به موسیقی، ساخت سازآلات موسیقی همچون دف، تار، دیوان، سه تار، ویولن، قانون ،سنتور و… رواج دارد. به سنندج پایتخت دف جهان گفته می‌شود.

شیرینی‌های بومی سنندج ، شیرینی کنجدی شکری، شیرینی کنجدی گزو (گزانگبین)، نان برنجی بادام سوخته و نوعی باسلوق هستند که در اعیاد و مناسبت‌های خاص مصرف می‌شوند. سقز یا آدامس طبیعی (عکس بالا سمت راست) هم یکی دیگر از خوراکی های محبوب کرد‌ها و ترک‌های آذری است که می‌توانید در این شهر به‌راحتی پیدا کنید.

هتل های سنندج

هتل های سنندج

در شهر سنندج برای اسکان و اقامت مسافران، هتل‌ها و مهمان‌سراهای متنوعی وجود دارد. با توجه به امکانات و منطقه قرارگیری، دامنه قیمتی متفاوتی از این هتل‌ها وجود دارد. تقریباً با هر نوع استطاعت مالی می‌توان مکانی درخور و مناسب برای اقامت در این شهر یافت.

هتل های سنندج

هتل بزرگ و معروف سنندج، هتل شادی است که در ورودی شهر از سمت کرمانشاه قرار دارد و در آن مراسم‌های عروسی نیز برگزار می‌شود و دارای رستورانی مجلل است. علاوه بر این هتل، هتل‌های جهانگردی، فرهنگیان، آبیدر، جبار، هدایت، کاج و ایثار هم از جمله مهم‌ترین هتل های سنندج هستند.

نام هتلتعداد ستاره‌هاقیمت هر شب اقامتآدرس
هتل الماس غرب5 ستارهاز 1,260,000 تومانسنندج، کمربندی بهشت محمدی، جنب فنی‌وحرفه‌ای، مجتمع چندمنظوره الماس غرب
هتل شادی4 ستارهاز 1,870,000 تومانسنندج، بلوار پاسداران، روبه‌روی دانشگاه علوم پزشکی
هتل جهانگردی3 ستارهاز 2,123,000 تومانسنندج، انتهای خیابان پاسداران، سه‌راه شالمان، جنب امور آب
هتل سنگی اورامان سنندج3 ستارهاز 1,269,000 تومانسنندج، شهرستان سروآباد اورامان تخت
هتل آبیدر2 ستارهاز 600,000 تومانسنندج، فلسطین، فردوسی، رزان
هتل ایثار2 ستارهاز 1,250,000 تومانسنندج، بلوار ارشاد
هتل کاج1 ستارهاز 400,000 تومان سنندج خیابان فردوسی، جنب پل ملاویسی
هتل هدایت1 ستارهاز 343,000 تومانسنندج، میدان انقلاب
هتل جبار1 ستارهاز 500,000 تومانسنندج، میدان انقلاب، جنب بانک صادرات

مراکز خرید سنندج

مراکز خرید سنندج

شهر سنندج نمونه‌ای از تلاقی سازه‌های مدرن و سنتی است. در این شهر نه‌تنها ساختمان‌ها و بافت سنتی در بعضی از نقاط دست‌نخورده و سالم باقی مانده‌اند، بلکه در میان مراکز خرید سنندج بسیاری از بازار‌های قدیمی نیز همچنان پررونق و پابرجا هستند. برای خرید در شهر سنندج، بازارها و مراکز خرید بسیاری وجود دارد. با توجه به کالای ضروری خود می‌توانید بازارتان را انتخاب کنید.

مراکز خرید سنندج

منطقه تجاری شهر در اطراف بازار قدیمی و خیابان فردوسی متمرکز است. بازار سنندج واقع در خیابان فردوسی، مجتمع تجاری کردستان، پاساژ هورام، مرکز تجاری صدف و پاساژ مروارید واقع در خیابان پاسداران، راسته بازار نازک‌کاران تخته نرد واقع در خیابان شهدا و پاساژ آشنا واقع در خیابان فردوسی، از مهم‌ترین مراکز خرید این شهر هستند.

حمل و نقل در سنندج

برای اوقاتی که خانوادگی می‌خواهید سنندج را بگردید یا زمانی که چند روز طولانی مسافر سنندج هستید و مایلید در هزینه‌های حمل‌نقلتان صرفه‌جویی کنید، بهتر است برنامه وسایل حمل‌ونقل عمومی این شهر را بدانید. با این روش هم در هزینه‌های سفرتان برنامه‌ریزی می‌کنید و در بازدید از جاذبه‌های دیدنی زمان کم نمی‌آورید و هم عیش سفرتان را کامل می‌کنید.

تاکسی

تاکسی سنندج

انواع مختلفی از تاکسی شامل تاکسی خطی، تاکسی فرودگاه، تاکسی راه‌آهن، تاکسی ترمینال اتوبوس‌رانی و در نهایت تاکسی اینترنتی در نقاط پراکنده‌ای از شهر سنندج قرار گرفته‌اند. استفاده از تاکسی برای مواقعی که تازه به سنندج رسیده‌اید و چمدان و وسایلتان، اعضای سالمند خانواده و بچه‌ها همراهتان هستند به کارتان می‌آید. به این ترتیب زودتر به هتلتان می‌رسید، در سرما یا گرما معطل نمی‌شوید و هزینه گزافی هم نمی‌پردازید.

اتوبوس های درون شهری

اتوبوس درون شهری سنندج

بهترین راه برای خلاصی از ترافیک و گیر افتادن در خیابان‌های شلوغ خصوصاً در روزهای تعطیل و مناسبت‌ها، جابه‌جایی با اتوبوس درون‌شهری است. بلیط این اتوبوس‌ها قیمت چندانی ندارد و از طرفی به‌خاطر نزدیکی ایستگاه‌های اتوبوس به جاذبه‌های سنندج، نیازی به پیاده‌روی طولانی یا صرف زمان زیاد برای رسیدن به مکان دل‌خواهتان نخواهید داشت.

خودرو شخصی

سفر با خودروی شخصی به سنندج

ساده‌ترین و راحت‌ترین راه برای سنندج‌گردی احتمالاً جابه‌جایی با خودرو شخصی باشد؛ اما در این روش باید از قبل در جریان محدودیت‌های ترافیکی منطقه‌ها و پیدا کردن جای پارک مناسب باشید تا سردرگم نشوید. همچنین در این روش باید به صورت مرتب باک بنزینتان را بررسی کنید تا شما را تا محل دل‌خواهتان برساند؛ پس ختماً برنامه نشان را روی گوشی‌تان نصب داشته باشید تا فهرستی از پمپ بنزین‌های موجود در سطح شهر دم دستتان باشد.

مترو سنندج

در شهر سنندج هنوز خطوط مترو راه‌اندازی نشده است؛ پس از روش‌های جایگزین برای جابه‌جایی درون‌شهری استفاده کنید.

هزینه های سفر به سنندج

هزینه های سفر به سنندج

اطلاع از قیمت بلیط‌ها، اقامت و هزینه‌های کلی سفر به سنندج باعث می‌شود تا برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای گردش در این شهر داشته باشید. با یک حساب‌وکتاب ساده، مجموعه این هزینه‌ها را به دست بیاورید و با قلبی مطمئن و خاطری جمع راهی سفر سنندج شوید.

هزینه سفر به سنندج با تور

هزینه تور سنندج

هزینه سفر به سنندج با تور به‌صرفه‌تر از خرید جداگانه بلیط هواپیما و رزرو اقامت است؛ چراکه با خرید تور سنندج، خرید بلیط هواپیما و رزرو هتل را معمولاً از طریق آژانس‌های هواپیمایی انجام می‌دهید. آژانس‌ها به منظور پیشگیری از خالی‌ماندن پرواز و هتل، تخفیف‌های ویژه‌ای برای خرید تور در نظر می‌گیرند. همچنین با خرید تور، شما بلیط پرواز رفت و برگشت را به‌صورت یکجا خریداری می‌کنید؛ به این ترتیب در روزهای پیک سفر که بلیط هواپیما برگشت معمولاً گران می‌شود، بلیط برگشت شما از قبل در دستتان است.

بررسی هزینه بلیط هواپیما سنندج

هزینه های سفر به سنندج با هواپیما

برای اینکه زودتر سنندج‌گردی را شروع کنید و از اوقات فراغتتان نهایت استفاده را ببرید، خرید بلیط هواپیما سنندج بهترین گزینه است. انواع مختلفی از بلیط هواپیما شامل بلیط هواپیما بیزینس، اکونومی، چارتر و لحظه‌ آخری برای خرید، پیش روی شما حاضرند تا بسته به بودجه و فرصتی که دارید آن‌ها را تهیه کنید. البته توجه داشته باشید هزینه بلیط هواپیما سنندج هم ممکن است تحت‌تأثیر روزهای پیک سفر افزایش پیدا کند.

بررسی هزینه سفر به سنندج با اتوبوس

هزینه های سفر به سنندج با اتوبوس

هزینه بلیط اتوبوس در طول سال به‌خاطر تقاضای نه‌چندان زیاد آن، تغییر چشمگیری ندارد. از این بابت تقریباً هر زمان که بخواهید می‌توانید بلیط اتوبوس سنندج را پیدا کنید و با قیمت منصفانه و معقولی راهی سفر شوید. البته دو نوع بلیط اتوبوس عادی و VIP برای سفر به سنندج وجود دارد که بسته به نیاز و طول سفرتان می‌توانید آن‌ها را بخرید. بلیط اتوبوس VIP به‌خاطر امکانات بیشتر، مقداری گران‌تر از بلیط اتوبوس عادی است؛ اما به‌خاطر راحتی و امکاناتی که دارد، واقعاً ارزش هزینه‌کردن دارد.

بررسی هزینه سفر به سنندج از نظر هتل

هزینه سفر به سنندج از نظر هتل

اگر برای این به سنندج آمده‌اید که بیشتر اوقات در هتل بمانید و به خود و همسفرانتان استراحت بدهید پس به هتلی نیاز دارید که امکانات رفاهی، تنوع غذایی مناسب و خدمات‌دهی خوبی داشته باشد؛ بنابراین بهتر است بودجه بیشتری برای هزینه هتل در سنندج در نظر بگیرید تا با بهترین اقامت از شما پذیرایی شود.

هزینه هتل در سفر به سنندج

اگر هم نه، بیشتر دوست دارید خود شهر سنندج و جاذبه‌های چشم‌نوازش را ببینید چندان نیازی امکانات آن‌چنانی هتل ندارید. با این همه اگر فصل‌های پرمسافری مثل بهار و تابستان را برای سفر به سنندج انتخاب کنید، با توجه به شلوغی هتل‌ها و افزایش تقاضا احتمالاً با قیمت‌های گران‌تری برای هر شب اقامت روبه‌رو شوید.

روش های کاهش هزینه سفر

هزینه های سفر به سنندج

به صورت کلی سفر موضوع پرهزینه‌ای به حساب می‌آید؛ با این وجود روش‌هایی وجود دارد تا هزینه‌های اضافی سفر را کم کنید و به جایش پولتان را در جایی خرج کنید که بیشتر به شما خوش بگذرد. در ادامه برخی از ساده‌ترین راه‌حل‌ها برای کاهش هزینه سفر را برایتان یادآوری می‌کنیم.

  • اگر قرار است چند روزی در سنندج بمانید، رزرو مسافرخانه یا سوئیت‌ها و هتل‌آپارتمان‌ها اقتصادی‌تر از هتل‌های چندستاره برایتان ارزان‌تر تمام می‌شود.
  • اگر زمان سفرتان را می‌دانید گوش‌به‌زنگ باشید تا بلیط هواپیما چارتر یا لحظه‌آخری بگیرید و با قیمت مناسب‌تری سفر کنید.
  • برای اینکه مجبور نشوید بیشتر وعده‌های غذایی را به رستوران‌ها بروید، گاهی اوقات مواد خوراکی را خودتان بخرید و آشپزی کنید.
  • همان طور که گفتیم وسایل حمل‌ونقل عمومی در سنندج به‌صورت شبانه‌روزی فعال هستند؛ پس نیازی نیست برای جابه‌جایی و بازدید از جاذبه‌ها هزینه زیادی را صرف گرفتن تاکسی کنید.
  • در عین حال که سبک سفر می‌کنید، دقت کنید تا همه وسایل ضروری‌تان برای سفر را بردارید و لازم نباشد در سنندج آن‌ها را دوباره بخرید.

سخن پایانی

با مطالعه راهنمای سفر سنندج با چم‌وخم سفر به این شهر از نظر آب‌وهوا، دیدنی‌ها، اقامت و هزینه‌های سفر آشنا شدید. شهر سنندج از بهترین مقصدها برای سفر تابستانه و بهاری است. امیدواریم به‌زودی برای سنندج‌گردی راهی شوید و نظرها و تجربه‌هایتان برای ره بال آسمان بنویسید.

روزهای گرم سال بهترین فرصت برای سفر به سنندج است.

مجموعه امیریه، مسجد جامع، بازار، خانه کرد، موزه سنندج، عمارت و چهارباغ خسروآباد، عمارت وکیل و غیره از جاهای دیدنی سنندج هستند.

رستوران سنتی خانه کرد، باغ رستوران لیاء و رستوران سید مهدی برای غذاهای سنتی؛ کافه آدان و کافه رستوران ژیهات هم برای صرف غذاهای فست فودی و ایتالیایی و رستوران مانگه شه و برای ترکیب غذاهای سنتی و فست فود مناسب هستند.

فرش، نازک‌کاری چوب، ابزارهای موسیقی سنتی، شیرینی کنجدی شکری، شیرینی کنجدی گزو (گزانگبین)، نان برنجی بادام سوخته و نوعی باسلوق از جمله سوغات سنندج هستند.

هتل‌های شادی، جهانگردی، فرهنگیان، آبیدر، جبار، هدایت، کاج و ایثار برای اقامت در سنندج مناسب هستند.

3 نظرات
  1. سنندج قلب آذربایجان می گوید

    سنندج ( سینان داش) قلب آذربایجان
    از جمعیت بالای ترک های شهر سینان داش از روستای اکثرا ترک نشین استان سینان داش از شهرهای بیجار، قروه دیواندره ، سریش آباد هم مطلب بذارین

    یاشاسین سینان داش
    یاشاسین آذربایجان

  2. سنندج قلب آذربایجان 💓💓 می گوید

    سنندج قلب آذربایجان 😍 یاشاسین سنندج سینان داش قلب آذربایجان 😍

  3. سنندج‌ قلب آذربایجان 💓💓💓💓 می گوید

    سنندج قلب آذربایجان ❤سینان داش قلب آذربایجان ❤از مرز ترکی باشماق سینان داش گرفته تا رودخانه قزل اوزون بزرگترین رودخانه استان سینان داش خاک آذربایجان هست ❤یاشاسین سنندج سینان داش قلب آذربایجان ❤

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.